Wie is Ellen?

Wie is Ellen?

"Muziek klinkt als het geluid van gevoelens."

Zingen is er bij mij met de paplepel ingegeven! Mijn eerste solo-optreden is dan ook al ruim dertig jaar geleden bij een kinderkoortje, en sinds ik afgestudeerd ben aan het conservatorium heb ik er mijn beroep van gemaakt!

Zowel op de basisschool als middelbare school zong ik in koren, ik genoot van het meerstemmig zingen. Met regelmaat nam ik solo’s voor mijn rekening. Toen ik op mijn zeventiende mezelf gitaar leerde spelen, had ik maar één doel: mezelf kunnen begeleiden tijdens het zingen. Dit lukte sneller dan verwacht, en tijdens mijn studie kon ik dit steeds verder verbeteren. Mezelf begeleiden zie ik als een groot voordeel tijdens optredens: hierdoor kan ik de zang en gitaar goed op elkaar afstemmen, maar ook op de omgeving.

Opleiding

In 2008 heb ik officieel, als student, mijn bedrijf opgericht. Vanaf dat moment trad ik niet alleen op bij familie en vrienden, maar ook andere mensen die mijn muziek mooi vonden. Via mijn website en onder andere bruidsbeurzen, kwamen steeds meer mensen in aanraking met mijn muziek. Ook mijn werkgebied werd steeds groter: ik zong niet alleen bij gelegenheden in Zuid-Limburg, maar door het hele land!

Na mijn opleiding aan het conservatorium in Maastricht heb ik ook nog logopedie gestudeerd. Mijn interesse voor de spreek- en zangstem nam in die tijd alleen maar toe. Naast mijn twee diploma’s heb ik ook verschillende cursussen gevolgd om nog meer te leren over specifieke zangtechnieken (onder andere EVT en CVT). Elke dag maak ik nog steeds veel gebruik van alle kennis die ik in die periode heb opgedaan!

Heden

Een bedrijf waar ik trots op ben! Waar ik in 2008 begon met een repertoire van 25 liedjes, is dit nu ruim 200. In al die jaren heb ik met ruim 300 optredens op heel veel mooie plekken mogen zingen: in prachtige kasteeltjes, deftige trouwzalen, mooie buitenlocaties, kleine kapelletjes en zelfs op de SS Rotterdam! Ik ben dan ook erg dankbaar dat ik met mijn muziek net iets extra’s mag brengen op al deze schitterende locaties.

In de loop der jaren heeft ook het aantal type gelegenheden zich uitgebreid. Waar het begon met voornamelijk bruiloften, kwamen daar al snel uitvaarten, borrels, recepties, doopvieringen en diners bij. Ook zing ik regelmatig bij zorgcentra of verpleegafdelingen, om de bewoners een lach op hun gezicht te toveren. Heel dankbaar om te doen!

Naast de muziek werk ik binnen mijn bedrijf ook als stem- en spraaktrainer. Dit doe ik voornamelijk bij lokale en regionale omroepen (bijvoorbeeld L1, Omroep Venlo en ZO-NWS). Ik hoop dat ik nog lang het optreden en het verzorgen van trainingen kan blijven combineren!